Underverdenen

Venus – Himmelens dronning – er forsvundet fra morgenhimmelen på sin vej ned i ”Underverdenen” i hendes Venus i Stenbukken cyklus. Stenbukken er ”the Crone”, den gamle vise. Sumererne og Babylonerne beskrev hendes rejse på himmelen over en 19 måneders cyklus gennem den første skrevne myte vi kender til ca. 2.500 år før Kristus. Myten om Inanna. 5 Venus cyklusser a 584 dage over 8 år danner et pentagram på himmelen, og de udførte ceremonier om hvordan Inanna/Venus nøgen og sårbar på dette tidspunkt af cyklussen går ned i Underverdenen/dødsriget efter at hun ved hvert af de foregående møder med Månen har overgivet sig, og opgivet en af sine ejendele. Herefter dræbes hun af hendes onde søster Ereshkigal, Underverdenens gudinde. Ifølge myten er det Inannas skygge selv, der dør, og vi kan vælge bevidst at arbejde med vores skygger i denne fase af Venus cyklussen henover en eklipse sæson, USA’s midtvejsvalg, Pluto Return og meget mere, hvor forankring nedadtil i vores Earth Star Chakra anbefales.

Venus, Inanna

Solen - Great Mystery

Underverdenen er hvor Solen forsvinder hen efter solnedgang. Under horisonten set fra jorden. I virkeligheden er Venus gemt set fra jorden – på den anden side af Solen. Den 23.10.22 mødes Venus og Solen på 29 grader i Vægten, hvor hun også er gemt af Solens stråleglans. Den 1. december har hun gennemgået hendes død som Morgen stjerne, og genopstår teknisk set som en Aftenstjerne, men da hun er ”out of bounds” kan vi ikke se hende endnu.

I TOTAMS/Shamanic Astrology ses Solen som en del af Great Mystery, de Store Mysterier i sig selv, hvorfor vi ikke projicerer stjernetegn over på Solen. I stedet kan vi stå under Solen ved solopgang eller solnedgang, og mærke en transmission af de Store Mysterier. Nyn gerne samtidig mens du fremmer niveauet af nitrogen oxid i dine lunger til styrkelse af dit immun forsvar. Luk øjnene igen efter max 10 sekunders ”sun gazing”. I det rum af lys og mørke er vi tæt på Kilden til alt liv, og min intention er at øve mig i at omfavne det mørke – døden, ligesom vores formødre gjorde det som en del af livets cyklusser indtil for ca. 5.000 år siden før “fear mongering“.

Solnedgang

Død og genfødsel

Venus i Underverdenen inviterer altså til en shamansk død og genfødsel, en ”death by intent” af skygger og frygt, og ved at opfavne det hele kan vi leve mere fuldt og helt. Skriv også gerne dagbog, og husk at vores kollektive karma vej er Tyrens. Vi er her for at lære gennem nydelse og nærvær. Jeg elsker olierne Frankincense, Myrrha og Spikenard hele året rundt og røgelse ikke at forglemme, særligt Sandalwood. Duftene går lige i det limbiske system/vores følelser, og det gør det nemmere at være lige her og nu. 🥰 I følge Lars Muhl rejste Yeshua såvel som han selv gør med de 3 olier, så de kommer højt anbefalet. Læs eventuel Glennon Doyle Meltons bøger, hvordan hendes mantra “stay on the mat” blev til under hendes dark night of the soul, her fra et kursus sammen med Brené Brown. Jeg øver mig nemlig også i at bryde regler, der ikke er hensigtsmæssige for mig. 😉:

BrenéBrown