Kinesiologi

Jeg elsker kinesiologi, og jeg elsker alt det man kan bruge kinesiologien til. F.eks. den enkle, men effektive brug af neuro-vaskulære punkter. På billedet er det ESR punkterne i panden – Emotional Stress Release til frigørelse af stress.

ESR

Psykiater Dr. Daniel Siegel

Denne video forklarer hvad der sker, hvis vi ikke har kontakt til frontal lapperne/panden – vores tænke hjerne. Hvis “låget ryger af” (“Flipping the lid”) – risikerer vi, at komme i en tilstand af kamp/flugt/frys.

Flipping the lid

Vores intelligente krop

ESR punkterne kaldes også ”OMG – Oh My God” punkterne, fordi vi intuitivt tager os til panden, hvis vi f.eks. har brug for at berolige os selv – eller trøste et barn, der har feber. Eller vi har behov for at koncentrere os. Tænke. Det er vores iboende visdom. 

Punkterne virker også forebyggende, hvis du f.eks. holder på panden, mens du i tankerne trin for trin forestiller dig en eksamen eller en samtale, som du frygter. Du kan med fordel holde en hånd om baghovedet samtidig, så du har kontakt til både den ældste og den nyeste del af hjernen samtidig. Hvis du har ondt et sted, så hold på stedet samtidig med at du holder på ESR punkterne.