Magt over andre eller powerfulde sammen?


I morgen tidlig mellem 5 og 7 mødes Venus og Månen. Sumererne, en civilisation fra det der i dag er det sydlige Irak, beskrev Venus cyklussen igennem myten om Inanna, Himmel dronningen, den første skrevne “myte” vi kender til. I morgen er planeternes 5. møde siden Venus gik ned i “underverdenen” i januar, hvor hun startede en ny 8 årig cyklus. Denne gang mødes de i følge historien om Inanna ved det chakra, som handler om personlig power. Eller mangel på samme. Solar plexus chakraet. Måske mærker du det allerede.

Gammel visdom

Venus blev æret af mange af de gamle kulturer, som en del af den hellige helhed i alt. Mayaerne beregnede Venus cyklussen med en nøjagtighed, der fortsat undrer forskere. Hendes cyklus over 8 år illustreres som en rose pentagram. For egypterne og kelterne repræsenterede pentagrammet en livmoder i undergrunden, hvor vi genfødes, hvorfor pentagrammet associeres med det guddommelige feminine, de 5 elementer, beskyttelse, magi osv.

Ceremoniens vigtighed

I Irland fandtes for mere end 5000 år siden i den yngre stenalder en kultur med en usædvanlig balance mellem de maskuline og feminine principper. De byggede monumentet Newgrange. Først i 1960’erne fandt forskere ud af, at de trackede Vinter Solhverv samt Venus cyklussen gennem Newgrange. En lang passage i monumentet leder til et specielt alter, der oplyses hvert år af Vinter Solhvervs solen, og hvert 8. år ved Venus’ heliakalske opstigning nær Vinter Solhverv oplyser først Venus denne passage hele vejen hen til hoved alteret, og cirka en halv time efter stiger solen op og gen-oplyser passagen og alteret. Tænk at de kunne bygge det. Det er jo os, der regnes som værende “de civiliserede“. 😉

Integration af det maskuline og det feminine

Hvis du vil have magt over andre, så bruger du frygt. Tag nyhedernes frygt bombardement f.eks. –  fear mongering. Jeg finder ro og formål gennem Shamanic Astrology’s udforskning af de store Mysterier, min Meta gudinde, den gate/chakra jeg er født under, mens Venus var en aftenstjerne. 

Venus repræsenterer vores indre hellige feminine uanset vores køn. Den næste måneds tid inden Venus og månen har deres næste møde støtter Venus os i bedre at forstå os selv, vores identitet. Fortiden. Hun hjælper os med at hele og give slip på oplevelser, hvor vi fx har givet vores power væk, eller har udøvet magt over andre. 

Hvad skal der til for, at vi fuldt ud kan kende og udleve poweren i den vi er hver især? Kan vi udfordre jante loven, slippe blokeringer i forhold til hver vores magt til at påvirke samfundet? Mærk efter. Står du stærkt i dig? Sætter du grænser? Tager du ansvar? Dette chakra handler også om fordøjelse, og fordøjelse er mange ting, ikke bare hvad vi spiser. Det er alle indtryk inklusiv nyhederne.

Vi lever i en tid, hvor “guruerne” falder ned af piedestalerne, og hierakierne kollapser, så lad os inspirere hinanden til at udvikle hver vores power indeni, være vores egen leder. Forbinde os til vores egen iboende visdom.❤️