En oplysningstid

Måske har du oplevet at dine trossystemer og overbevisninger har ændret sig de sidste år. At hvad du før har sat over bevis, har vist sig ikke at være sandt for dig længere. Så er det måske (også) påvirkningen fra planeten Uranus at du mærker. Uranus symboliserer opvågning, innovation og teknologi, og har siden 2018 været i Tyren, som bl.a. handler om vores krop og vores værdier. Uranus tager os til andre verdener, højere dimensioner.

Uranus Conjunct North Node

Vores kollektive karma vej ☊

Siden april 2022 har Uranus og vores kollektive karma vej, den Nordlige Måneknude, været indenfor 10 grader af hinanden, og vil være det indtil starten af marts 2023. Ved udgangen af juli og et stykke ind i august er de indenfor 1 grad af hinanden. De mødes først igen i 2357 (sammen med Pluto) tæt på samme grad i Tyrens tegn, altså om 335 år. Sidst de var så tæt omkring den grad var i 1687 samme år som Isaac Newton udgav den første matematiske model for solsystemet baseret på almene fysiske love. Ved hjælp af tyngdeloven kunne han forklare/beregne planeternes baner rundt om solen ved hjælp af legemernes masser og afstande. Det blev starten på oplysningstiden, som sluttede med den Franske Revolution godt 100 år senere. Universet var ikke længere i kirkens hænder. Newton overlevede sine meningers mod, modsat præsten Giordano Bruno, som blev brændt på bålet for at mene, at Solen var solsystemets centrum. Videnskabsmanden Galileo Galilei nøjedes senere med at komme i husarrest for at mene det samme.

Ændring af magtstrukturer

Før da mødtes de i 1352 (sammen med Saturn). Pesten hærgede i Europa mellem 1347 og 1353. Jødiske syndebukke blev lynchet eller kastet på bålet. Flagellantere piskede sig selv for at sone menneskets synder, og det udviklede sig til religiøse massepsykoser. Inden sad overklassen og lavadelen på jord og ejendomme. Hævet herover var kirken, som også ejende jordisk gods og havde politisk indflydelse. Pesten vendte op og ned på samfundsstrukturerne. De rigeste adelsmænd grundlagde imperier ved at opkøbe jord fra den dårligere stillede lavadel. Folket fik råd til kød og smør. Teknikken blomstrede, der manglede arbejdskraft pga de mange døde. For at udholde lig stanken brugte man blomster og urter, duftende træsorter blev brændt af for at rense luften, og man gned sig med olier udvundet af citron bl.a.

Fagre nye verden

Med Uranus må læren være, at hvis vi er nysgerrige og åbne over for at lære nyt, og okay med at miste fodfæste for en stund, så bliver vi grebet. Så behøver Universet ikke ryste os løs, hvis noget ikke er bæredygtigt længere, på bekostning af andre eller ukærligt på nogen måde. Her i 2022 er Mars her også til at indgyde os mod til at gå med forandringerne skabt også af Saturn i Vandmanden guidet af hver vores guddommelighedAldous Huxleys fremtidsroman fra 1932 beskrev skyggesiden. Alt det kunstige. Fravær af det naturlige. Aldous Huxleys bror Julian var involveret i partiet the Technocratic party i Canada ligesom Bill Gates’ farfar var. Teknokrati er en form for regering, hvor videnskabsfolk og tekniske eksperter har kontrollen. Bestemmer over folket. Et samfund, hvor dem der styrer retfærdiggør sig selv ved at appellere til tekniske eksperter, som bruger videnskabelige former for viden til at støtte deres beslutninger. De oprindelige stiftere af partiet havde i øvrigt hjemme i samme bygning som IBM, hvor der blev eksperimenteret med tidlige former for computere. Viden der blev overført til Tyskland. Partiet vidste, at de ikke kunne indføre teknokrati som styreform, idet de ikke havde den nødvendige teknologi. Modsat i dag. 

Gammel visdom

Det er for mig ikke underligt at World Economic Forums slogan, “You will own nothing and be happy” planer for 2030 – den ene procent – eliten, vækker modstand hos flere og flere. Udfordrer vores tro på videnskab/”scientisme” og myndigheder. Vigtigt også at huske de erfaringer vores formødre og fædre gjorde sig, de gamle husgeråd, naturen som medicin. Stenbukken kaldes også cirklen af bedstemødre, der sørger for at den viden ikke går tabt. I Shamanic Astrology kaldes det at være kultur bærer eller hus holder. Mottoet for Stenbukken er også – virker det? Er det godt for de næste 7 generationer? Uanset hvad har vi brug for jordforbindelse i en intens tid.

Kilder: Historienet & Daniel Giamario