At skabe et helligt rum

For mange år siden så jeg et klip med Toni Morrison, en amerikansk forfatter, som jeg elsker. Oprah havde valgt hendes bog ”The Bluest Eye” til månedens bogklub. Jeg tænker som mor ofte på det klip, som du kan lytte til nedenfor. Toni Morrison spørger: ”Lyser dit ansigt op, når et barn træder ind i rummet?

Ser du mig?

Hun opfordrer til, at vi lader vores ansigt vise, hvad der er i vores hjerter. Hun minder os om, at det er det børn leder efter. Om de har betydning for os. Om vi ser dem. Virkelig ser dem. Om vi spejler deres indre lys. De betragter vores ansigt og reaktion, når vi f.eks. møder en kvinde med tørklæde. Et menneske uden hjem. De leder efter værdigheden for andre mennesker i os – kigger efter tegn. Sender vi et varmt blik. Et lydløst Namaste. De ser det hele: https://youtu.be/CmZSHAD020E

Forbundet

Hun taler om alle børn. Jeg tænker på det i forhold til alle de mennesker, der er omkring børn. Verdens vigtigste job. Hvad sker der, når de mødes med smil af tiltro og varme, kontra et bebrejdende blik over at komme for sent. Voksnes vurderinger. Vejes de og findes de for let, eller mødes de med nysgerrighed og begejstring, lyst til at lære og forstå, hvem de er. Deres bidrag. Jeg tænker på det i forhold til hvad mine øjne viser andre mennesker. Om de afspejler min interesse for dem.

Månens visdom

At skabe et helligt rum er en del af min rejse. At lytte for at forstå fremfor chancen til at tale. Jeg mærker min Jomfru (og min Krebs). Mærker hvordan jeg lyser op indeni. Fascineres. Se, hvor du har jomfruen i dit horoskop. Om du har personlige planeter her – f.eks. Månen, Venus eller Mars. Eller din Midheaven (MC). Hvis du også går i jomfruens mysterieskole – Ascendanten (Asc), så handler det også om, hvordan alting er forbundet – mønstre og sammenhænge. The web of life. I love it, ligesom jeg elsker at få lov at være mor til min elskede søn. Han er stor nu, og lige for tiden ser vi en dokumentar om Toni Morrison på Filmstriben. Jeg elsker at høre, hvordan han oplever alting. Han kom nemlig ind med sin egen Ph.d. Sin egen visdom. Det gør vi alle sammen hver især, det er her, hvor din måne er, og derved kan børn være klogere end voksne på hver deres områder.