Vintersolhverv

Vintersolhverv, Shamanic,astrology

 

De fleste antikke folk planlagde deres festivaler og ceremonier ved eller omkring Vintersolhverv. Tid for manifestation. Hensigten var at sikre, at solen ville vende tilbage, at dagene igen ville blive længere. Troen var, at hvis ceremonierne ikke fungerede ordentligt, ville solen måske ikke vende tilbage, og der ville være evig vinter. 

Mandag den 21.12.20 kl. 11:02 har vi vintersolhverv på den nordlige halvkugle. Dagene omkring vintersolhverv er de korteste på året. Solhverv betyder “stilstand af solen”. I ca. 3 dage stiger solen op, og sætter sig på næsten samme sted i horisonten, det galaktiske kors. Så begynder solen langsomt sin rejse mod nord. “The Sun on the cross” i 3 dage, minder os om en anden “Son on the cross” i 3 dage.


Vi har særligt i 2020 været stillet overfor valg/ansvar. Nu er Saturn gået ind i Vandmanden, og det samme er Jupiter. Hvor Saturn begrænser, udvider Jupiter. Jupiter i Vandmanden handler om, at udfordre det, som er. Det er håb og sandhed. Saturn i Vandmanden kan manifesteres som frihed og fællesskab, eller måske yderligere restriktioner. Natten er altid mørkest ligefør daggry. Vi har et valg i forhold til, hvor meget ansvar vi vælger at lægge over på ydre autoriteter. Vi har chancen for, at tage ansvaret hjem til os selv. Opleve tilbagevenden til vores eget indre lys.

Den Store Konjunktion

Shamanic,astrology,school


Som om 2020 ikke har været pakket med begivenheder allerede, så har vi samme dag, det tættest synlige møde mellem Jupiter og Saturn i Vandmanden i 800 år. Kig mod sydvest mellem kl. 15:30 og 18. Hvis vejret er klart ser vi måske de to planeter oplyst, som var de en stjerne. De mødes først igen i Vandmandens tegn om 60 år. Det formodes i øvrigt, at være enten Jupiter og Saturn, eller Jupiter og Venus, der dannede julestjernen over Betlehem julenat.

Jeg vil inspireret af Shamansk Astrologi/vor forfædres visdom sætte intentioner for det nye år i tillid og kærlighed. Jeg vil fejre lysets tilbagevenden, solens fødsel, Jesu fødsel.

Glædelig Vintersolhverv og Glædelig Jul. 💜✨💜✨💜